top of page

Week van de woede

Een 4-daagse workshop onder begeleiding van André Pelgrims en
Dirk Ghekiere (The Spirit of Leadership)

 

Waarom deze week van de woede?

Gedurende deze week willen wij een positieve bevrijding activeren rond de emotie ‘woede’.
Een emotie en een energie die zich te veel schuilhoudt in de schaduw van ons leven. Licht op woede nodigt woede uit om zichtbaar te worden. Zichtbaarheid brengt bevrijding en verzacht.
Woede verdient een plek en kan een constructieve functie hebben.
Op zoek gaan naar expressie, ruimte geven aan deze energie, helpt om woede als deel van ons menszijn te omarmen. Te dikwijls wordt gezonde kwaadheid versteende woede die sluipend destructiviteit activeert in en rondom ons. Woede onthullen als poortwachter naar de kamer van verdriet en onmacht. Het ontsluiten van de poort van de woede, geeft ruimte aan dat wat zich diep in ons verbergt. Er is té veel lijden op persoonlijk-, relatie-, organisatie- en cultuurniveau omwille van een ongestuurd en onbewust geleefde energie die van binnenuit het leven aanvreet, ondermijnt, plat legt.
Als woede niet geleefd wordt, put ze ons uit. Wanneer tranen ons niet opluchten, is dit vaak omdat onze boosheid niet geleefd wordt. Wanneer boosheid ons niet oplucht, is dit vaak omdat onze tranen niet geleefd worden. Waar hebben we het geleerd? Waar was er liefde en steun om met deze diepere emoties constructief om te springen.
En wat zijn daarvan de gevolgen voor onze levensvreugde ?

Vertrouwen in al onze relaties (zowel privé als professioneel) ontstaat door deze basisemoties op een gezonde manier te hanteren. Vertrouwen betekent elkaar kunnen aanspreken en blijven staan als we aangesproken worden. Hier is moed voor nodig. Wanneer wij elkaar sparen, ontstaat enkel de illusie van vertrouwen. Onze levensenergie verdwijnt, onze levenskracht dooft uit, de passie verdwijnt uit relaties. Gezonde relaties geven ruimte en geven energie. Vrijheid durven beleven ook in relatie met onze emoties houdt het vuur gaande.
Dit proces staat in de focus van onze “Week van de Woede”.  

pexels-elīna-arāja-3343253_edited.jpg

Wie voelt zich geroepen?

Iedereen die het gevoel heeft dat onverteerbare kwaadheid en woede in de weg zitten van ontspanning en vrijheid. Iedereen die ervaart dat het leren omspringen en transformeren van kwaadheid en woede te weinig plaats en aandacht gekregen heeft.  Iedereen die op zoek wil gaan op een constructieve manier met woede om te gaan en zich zodoende vrijer kan voelen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Wij wensen deelnemers te ontmoeten die én vanuit hun professionele opdracht als vanuit ervaringen in het persoonlijk leven bewust zijn dat hier een persoonlijk ontwikkelingsthema ligt. Graag willen we via dit initiatief het taboe rond dit thema opheffen. Het thema woede onder de radar houden, lijkt ons niet de juiste richting.

Begeleiding

André Pelgrims is op basis van zijn achtergrond als trainer/therapeut en jarenlange ervaring met organisaties zeer bewust van het thema “Woede” en “Kwaadheid”. Meer dan gewenst sturen deze emoties onbewust onderliggende dynamieken. Hij is jarenlange getuige van het onvermogen en onmacht van velen om deze energieën om te springen. Als expert groepsdynamica, als systeem-opsteller, als ademtherapeut en als ervaren energie- en meditatiebegeleider heeft hij genoeg achtergrond om met een groep aan de slag gaan tijdens deze week van de woede. Dankbaar dat hij dit in co-productie kan doen met Dirk.
 

Dirk Ghekiere begeleidt sinds 1987 groepen. Hij is getraind in bio-energetica, encounter, groepsdynamica, primal tantra en dramatherapie.  Daarnaast heeft hij de opleiding relatiepsychotherapie en familieopstellingen gevolgd. Sinds 91 heeft de wijsheid van o.a. Noord-Amerikaanse tradities een steeds grotere plek ingenomen in zijn leven en werk. Vanuit dankbaarheid voor het leven, en vanuit liefde voor de medemens en ‘al wat is’ deelt hij heel graag zijn passie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

9 t.e.m. 12 juli 2024

Aankomst op 8/7 voor diner en vertrek op 13/7 na ontbijt

Locatie : Center for Life & Learning in Saint-Blancard - Frankrijk

Tarief : 2.320 €  (incl. verblijfskost, excl. BTW)

15% vroegboekkorting tot 01/04/2024

bottom of page