top of page

Booster Groepsdynamica

een stap dieper in jezelf en dat in relatie tot groepen

Een 3-daagse begeleid door André Pelgrims
 

SITUERING

Het leven draait rond relaties en groepen: bronnen van geluk, inspiratie, creativiteit en groei.
Hoe groepen en relaties hun eigen missie vinden en volgen blijft in zijn creatie nogal eens een raadsel. Zoals een individu op zoek gaat, bewust of onbewust, naar de eigen uniciteit, doet een groep en een relatie net hetzelfde. Los van intenties en verwachtingen lopen relatie- en groepsprocessen nogal eens niet in de richting van deze intenties en verwachtingen. Waar lopen ze dan wel naartoe? Wie stuurt een groepsproces? Waar overstijgt “iets” ons als individu in dat wat de groep of de relatie wordt? Hoe onmogelijk om dat “levende” proces onder controle te willen houden? Hoe zou het zijn dit proces te begrijpen, te voeden en te volgen, vertrouwend op een harmoniserende eindbestemming?

Zowel familiaal als maatschappelijk, zowel op niveau van organisaties en teams zien we de spanning. Tussen vertrouwen en ruimte geven aan de ene kant en controle houden vanuit angst of onzekerheid aan de andere kant. Iets in ons kleine ego-gerichte manier van leven verlangt misschien stiekem dat intenties en resultaat in harmonie en consistent samenvallen. Zowel relationeel, als in teams, als binnen organisaties is dit in vele gevallen niet wat we zien. Hoe krijgen we een breder beeld, een dieper bewustzijn over de betekenis van datgene wat in groepen en relaties gebeurt? Hoe ontwikkelen we als individu een accurate respons op wat er in groepen en relaties gebeurt? Hoe kunnen we vanuit een dieper begrijpen meer leiderschap nemen zowel over onszelf in relatie als over groepen?

Daar waar we gedurende de groepsdynamica-sessies in LBB en Art of Facilitation hoofdzakelijk gericht waren op de vraag: “Waar en hoe ontmoet ik in relatie met anderen mijn eigen geschiedenis?”, zal deze vraag blijven spelen ook tijdens deze workshop. Aan de andere kant willen we de leerervaring qua perspectief ook anders inkleuren.

booster vuur 2.jpg

Focus:

- het leren aanvoelen van het veld waarin een groep zich begeeft
- datgene wat jou als individu nog in de weg zit om hier-en-nu aanwezig te zijn
- ervaren wat het betekent om als groepslid voller en dus vrijer aanwezig te zijn
- oefeningen om blokkades bij jezelf sneller aan te voelen
- het dieper liggend proces te zien hoe een groep op zoek gaat naar leven
- het leren zien, aanvoelen en volgen van datgene wat groter is dan onszelf
- het leren ontdekken dat de motor van deze beweging huist diep in ons lichaam

- hoe jouw persoonlijke dans in groep meer ruimte, uniciteit, kracht en balans kan krijgen

Werkvorm:

Deze BOOSTER wordt gedragen door groepsdynamische sessies.
Het accent zal echter nog sterker gelegd worden bij de individuele deelnemer. We gaan verder op zoek naar ongebruikt potentieel om bij te dragen tot eigen heling en bij uitbreiding de heling van de groep. Daarnaast zal er expliciet meer gewerkt worden op een energetisch en fysiek niveau. Daar waar we in de basisworkshop werken op ‘losser komen van je emotionele onvrijheden’, werken we nu sterker op ‘losser komen van je energetische en fysieke onvrijheden’. Het nog sterker zakken in je volle zelf, inclusief je lichaam, is werken richting essentie en eenvoud. Daar waar de splitsing in ons sterk in de focus zat in Deel 1, zal nu de verbinding in ons en daardoor ook met anderen sterker voelbaar worden.

Doelgroep:

Je hebt onder de begeleiding van André minstens één van de volgende opleidingen gevolgd:

  • Leading By Being

  • Art of Facilitation

 

TWEE FORMULES:

OPTIE 1: jij schrijft je in op de in de hieronder aangegeven data. Je komt terecht in een groep van collega’s die voor een relevant deel door dezelfde ervaringen zijn gegaan.

OPTIE 2: jullie komen met een bestaande groep die hetzij samen LBB, hetzij samen Art of Facilitation gevolgd hebben. Een groep van 8 is het minimum aantal deelnemers om deze BOOSTER als groep te kunnen reserveren. Voor afspraken gelieve contact te nemen via veronique@takingwing.net.

Duurtijd, prijs en locatie zijn hetzelfde als onder vermeld.

Getuigenissen

 

André begrijpt als geen ander de grenzen van het ontastbare en toelaatbare inzake groepsdynamiek. Via oefeningen, ervaringen, ... verwerk je zijn levenswerk in je eigen visie hierop. Nooit gemakkelijk maar altijd oprecht en leerrijk.
(Tim 2022)

Deze sessie heeft zijn effect niet gemist: (her)nieuwde inzichten, een (eigenlijk noodzakelijke) “upgrade” en de ingrediënten voor de volgende stap om verder te bouwen aan je traject. Intens tevreden dat je de stap gezet hebt. Bedankt voor de inspirerende dagen in Frankrijk!
(Gudrun 2022)

André werkt met wat zich aandringt. Aandacht voor stilte en beweging, en voor het leven van de groep. Het is altijd thuiskomen. (Raf 2022)

Tussen lach en traan, tussen momenten in verbinding en tijd alleen, tussen uitgeput en energiek herboren, zijn opnieuw magische dingen gebeurd. 
(Elisabeth, 2022)

Har(t)(d) genoten en onderzocht hoe mijn onderweg zijn nog voller en échter beleefd kan worden. Een echte aanrader! 
(Brecht, 2023)

De Booster Workshop in Saint-Blancard was voor mij een unieke levenservaring. In een hemelse natuurlijke omgeving en stilte bracht André de lichamelijke intelligentie naar boven. Ik ervaarde er een ongekend verdriet, maar evengoed een gigantisch kracht... (Dimitri, 2023)

De magie van deze booster is dat het onderscheid tussen leugen en waarachtigheid zo helder wordt. Dit mogen voelen geeft je vleugels en verbinding én de moed om in je "day to day" met liefde te blijven staan. Ik kom graag nog eens op onderhoud ! 😉 (Katrien, 2023)

Dank u André om mij mijn doodsangst recht in de ogen te laten kijken. Dankzij de veilige en pure setting die je steeds neerzet, dompelde ik mij er - letterlijk – helemaal in onder, aangemoedigd door de kracht én de zachtheid van de groep. (Lore, 2023)

De groepsdynamische sessies, het adem- en lichaamswerk, de ontmoeting met de natuur, magisch gewoon. Het was maatwerk op het lijf van deze groep waarbij voorbereiding en aanvoelen hand in hand gingen. We kwamen weer een stukje Dichter bij onszelf, om zo krachtiger in de wereld te staan
(Lieven 2023)

PRAKTISCHE INFORMATIE

18-19-20 september 2024

welkom 17/9 voor diner - vertrek 21/9 na ontbijt

Locatie: center for life & learning - Saint-Blancard - Frankrijk

Tarief : 1.340 €  (incl. verblijfskost, excl. BTW)

15% vroegboekkorting tot 30/04/2024

bottom of page